Kontakta oss

Skolmat

 

En bra måltidsverksamhet inom barnomsorg, förskola och skola är av stor betydelse för att främja den nationella folkhälsan. Mat lagad från grunden som serveras i en god miljö under trevliga former, är en viktig del av våra barns och ungdomars vardag.

Tillagning av mat sker i tillagningskök på Viktoriaskolan, Åkerboskolan och på Rälla skola och maten tillagas i största möjliga mån från grunden.

Skolorna i Borgholms kommun tar emot skolmjölksstöd från EU. Syftet med detta EU-stöd är att ge fler elever möjlighet att dricka mjölk i skolan.

Matsedlarna för våra förskolor och skolor hittar du via länken Matsedel skolmaten Borgholms kommun längre ner på sidan. Du kan även ladda ner appen Skolmaten till olika sorters smartphones och surfplattor. Länk till appen hittar du längre ner på sidan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specialkost och anpassade måltider

Ansökan om specialkost eller anpassad måltid görs en gång per läsår, i samband med höstterminens början. Ansökan sker digitalt via Borgholms kommuns e-tjänster. Läs reglerna för specialkost och anpassad måltid i dokumentet som du hittar längre ner på sidan. Där hittar du också länken till e-tjänsten som du använder för att ansöka om specialkost eller anpassad måltid för ditt barn.

Skip to content