Utskriftsdatum: 22 October 2021

Skräpplockardagarna

26 februari 2021

Borgholms kommun deltar i Skräpplockardagen 18 september

Delta i årets skräpplockardag 18 september! Skräpplockardagen anordnas av Håll Sverige Rent och genomförs på många platser runtom i Sverige.
Du kan anmäla dig och din familj / vänner och sedan går ni tillsammans ut och plockar skräp på valfri plats i kommunen: Till anmälan

Hämta skräpplockar-material

Vi erbjuder frivilliga skräpplockare påsar eller säckar för skräpet samt handskar. Det finns att hämta på Stadshuset i Borgholm, på Företagshuset i Löttorp samt på våra hamnar;  Kårehamn, Sandvik, Böda, Byxelkrok eller Nabbelund.

Vad gör jag med skräpet?

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan du lägga i ditt egna sopkärl för brännbart avfall.

Om du får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan du placera det bredvid ditt befintliga kärl, så hämtar Borgholm Energi det vid ordinarie tömning. En extra kostnad på 72 kronor tillkommer. Det går dock bra att lägga en extra soppåse uppe på locket på sopkärlet vid enstaka tillfällen, utan att det tillför någon extra kostnad.

Skulle du hitta farligt avfall eller skrymmande avfall som du inte kan ta med dig, ber vi dig kontakta Borgholm Energis kundcenter.

Det går också bra att lämna sopsäckar i kommunens hamnar på anvisad plats under Skräpplockardagen.

Rena stränder med Ren Ostkust

Borgholms kommun deltar även i projektet Ren Ostkust. Väljer du att städa en strand är du välkommen att registrera det i länets strandstädarkarta, Ren Ostkust, läs mer under Mer information.

Skräpplockardagarna

Borgholms kommun deltog i Skräpplockardagarna under våren 2021. Sammanlagt blev det 645 anmälda i Borgholms kommun, av dessa flera barn på förskola och elever i grundskolan.

2021 satsar Borgholms kommun och Borgholm Energi på en gemensam kampanjvecka, en skräpplockarvecka, vecka 20.

Hoppa till innehåll