Kontakta oss

Vigselförrättare Borgholms kommun

Publicerat 18 december 2019

Här ser ni information om de vigselförrättare som finns i Borgholms kommun. Är det någon särskild ni vill anlita kan ni ta kontakt med dem via e-post för att bestämma tid och plats, innan ni bokar er vigsel via vår e-tjänst. Har ni inte några särskilda önskemål kan ni bara överlåta åt oss att anlita en vigselförrättare.

Ilko Corkovic

Jag heter Ilko Corkovic och är kommunalråd för socialdemokraterna i Borgholms kommun. Jag har därmed haft den stora äran att genomföra flera vigslar genom åren, fler än 100. Det är en uppgift som jag alltid är stolt och rörd över att få delta i. Jag tycker att Borgholms Slott är en fin plats för en vigsel och Bruddesta fiskeläge är en annan favorit. Men det finns många andra vackra ställen i vår kommun att välja på! I dialog kan vi tillsammans utforma er ceremoni så att den blir ett vackert minne för er. Förutom svenska och engelska kan jag viga på kroatiska, serbiska och bosniska.  Skicka e-post

Ann-Kristin Forsman

Mitt namn är Ann-Kristin Forsman och är numera en glad pensionär. För mig finns en självklar grundpelare i en kärleksrelation som handlar om att vara ett och två på samma gång. Att vara sig själv men delar av något större samt att se kärlek i varandras ögon och att höra hemma var som helst tillsammans. Som vigselförrättare känner jag mig otroligt glad och stolt över att få vara med och förmedla detta. Tillsammans gör vi vigselceremonin till ett vackert minne. På Öland har vi många fina platser som detta kan ske på men personligen är Borgholms stadsmuseums trädgård en favoritplats.

Eva Wahlgren

Jag heter Eva Wahlgren och är politiskt aktiv för Centerpartiet. Mina uppdrag är bland annat förste vice ordförande i kommunfullmäktige och  ledamot i utbildningsnämnden. Det hedersamma gulduppdraget som vigselförrättare har jag haft sedan 2012. Jag utför vigslar på svenska, gärna med ”skräddarsydda” former så det passar behov och önskemål. Jag ser fram emot att tillsammans med er planera er vigsel så den blir som ni vill ha den. Bästa platsen för en  vigsel? Gärna någonstans utmed våra vackra kuststräckor. Skicka e-post.

Gunilla Johansson

Gunilla Johansson heter jag och bor i Runsten på östra Öland. Jag har arbetat som undersköterska, numera är jag ombudsman för Socialdemokraterna och är fritidspolitiker i Region Kalmar län. Att bo på fantastiska Öland är en förmån, jag älskar kontrasterna vinter – sommar., både när det gäller väder och befolkning. Att få ha detta hedersamma uppdrag som vigselförrättare är en ära, att få vara en del i en av de lyckligaste stunder är stort! Det finns många fina, vackra platser på Öland och a några favoriter är Borgholms slott, Äleklinta, Ekerum, Kapellruinen ( Kapelludden i Bredsätra) samt på stranden i Bjärby. Jag kan viga på engelska. Skicka e-post

Jens Odevall

Jag heter Jens Odevall, är kommunchef och boende i Övra Sandby (ligger på östra sidan mellan Tjusby och Bredsättra). Jag är gift med Annika och har fyra vuxna barn och hunden Glen. Jag är uppvuxen i Göteborg och har arbetat många år i Båstads kommun, för att därefter arbeta i Karlshamns kommun. Jag är även reservofficer, men har vuxit ur uniformen. I övrigt är jag flexibel vad gäller klädval och andra val, vad gäller ert val av förrättning. Jag viger endast på svenska. Skicka e-post.

Lenamarie Wikström

När två personer funnit kärleken till varandra och tagit det gemensamma beslutet att leva tillsammans är detta en av livets stora händelser. Det är då en stor ära om jag får vara den som viger er samman för framtiden. Till vardags är jag lärare och moderat kommunpolitiker i Borgholms kommun. Jag är gift och har barn och barnbarn och är lycklig över att få bo på solens och vindarnas ö.  En vigselakt ska bli ett minne för livet antingen den sker spontant eller är välplanerad i detalj. Ni väljer lämplig plats och utformar stunden, jag står för manus och solen och vindarna för koreografin. Skicka e-post

Margita Westring

Jag heter Margita Westring och arbetar i Borgholms kommun med arbetsmiljö- och personalfrågor. Jag har varit vigselförrättare sedan år 2011. Att som vigselförrättare få vara med och dela en av de lyckligaste händelserna i livet och känna den glädje och lycka av kärlek som två människor känner när de bestämt sig för att ingå äktenskap med varandra är fantastiskt och gör mig glad. Omnia vincit amor – Kärleken övervinner allt! Skicka e-post

Hoppa till innehåll