Kontakta oss

Vigselförrättare Borgholms kommun

Publicerat 18 december 2019

Här ser ni information om de vigselförrättare som finns i Borgholms kommun. Är det någon särskild ni vill anlita kan ni ta kontakt med dem via e-post för att bestämma tid och plats, innan ni bokar er vigsel via vår e-tjänst. Har ni inte några särskilda önskemål kan ni bara överlåta åt oss att anlita en vigselförrättare.

Ilko Corkovic

Jag heter Ilko Corkovic och är kommunalråd för socialdemokraterna i Borgholms kommun. Jag har därmed haft den stora äran att genomföra flera vigslar genom åren, fler än 100. Det är en uppgift som jag alltid är stolt och rörd över att få delta i. Jag tycker att Borgholms Slott är en fin plats för en vigsel och Bruddesta fiskeläge är en annan favorit. Men det finns många andra vackra ställen i vår kommun att välja på! I dialog kan vi tillsammans utforma er ceremoni så att den blir ett vackert minne för er. Förutom svenska och engelska kan jag viga på kroatiska, serbiska och bosniska.  Skicka e-post

Eva Wahlgren

Jag heter Eva Wahlgren. Det hedersamma gulduppdraget som vigselförrättare har jag haft sedan 2012. Jag utför vigslar på svenska, gärna med ”skräddarsydda” former så det passar behov och önskemål. Jag ser fram emot att tillsammans med er planera er vigsel så den blir som ni vill ha den. Bästa platsen för en  vigsel? Gärna någonstans utmed våra vackra kuststräckor. Skicka e-post.

Jens Odevall

Jag heter Jens Odevall, är kommunchef och boende i Borgholm. Jag är gift med Annika och har fyra vuxna barn samt hundarna Glenn och Alva. Jag är uppvuxen i Göteborg och har arbetat många år i Båstads kommun, för att därefter arbeta i Karlshamns kommun. Jag är även reservofficer, men har vuxit ur uniformen. I övrigt är jag flexibel vad gäller klädval och andra val, när det kommer till ert val av förrättning! Jag viger dock endast på svenska. Skicka e-post.

Maria Steen

”Livet är svårt som det är, ska vi dela det, ska det vara med någon som gör det finare”. Jag vill föra er samman när ni hittat varandra och jag heter Maria Steen, är bosatt i Böda tillsammans med min familj bestående av sambo och tre barn. Jag är yrkesverksam som sjuksköterska i kommunen och på fritiden engagerar jag mig politiskt i Framtid Öland. Jag är uppvuxen på Öland så jag har många platser som ligger mig varmt om hjärtat, speciellt havet på båda sidor om vår ö. Jag viger på svenska, och hjälper er att få vigseln på det sätt ni vill ha det. Skicka e-post

Marie-Helen Ståhl

Jag heter Marie-Helen Ståhl och är uppvuxen i och bor tillsammans med min familj i Borgholm. Mitt dagliga arbete som samordnare för hemtjänsten inom vår kommun, trivs och brinner jag för. Jag är socialdemokratisk fritidspolitiker och ledamot i kommunstyrelsen samt i kommunfullmäktige. Jag ser mitt uppdrag som vigselförrättare som hedersamt! ”Människor är som pusselbitar – det finns alltid två som passar ihop” Öland har många underbara smultronställen som lämpar sig för vigsel, några förslag är Äleklinta, Borgholms Slott, kustvägen på västra sidan. Tillsammans utformar vi era personliga önskemål vad gäller tid, plats och ceremoni. Skicka e-post

Gunilla Johansson

Gunilla Johansson heter jag och bor i Runsten på östra Öland tillsammans med min man Anders. Jag är utbildad undersköterska och har arbetat som det i många år. Numera arbetar jag som ombudsman för socialdemokraterna i Kalmar län och är fritidspolitiker i Region Kalmar län. Att få ha detta hedersamma uppdrag som vigselförrättare är en ära, att få vara en del i en av de lyckligaste stunder är stort! Det finns många fina, vackra platser på Öland och några favoriter är Äleklinta, Ekerum, Kapellruinen (Kapelludden i Bredsättra) Borgholms Slott samt stranden i Bjärby. Skicka e-post

Lenamarie Wikström

När två personer funnit kärleken till varandra och tagit det gemensamma beslutet att leva tillsammans är detta en av livets stora händelser. Det är då en stor ära om jag får vara den som viger er samman för framtiden. Till vardags är jag lärare och moderat kommunpolitiker i Borgholms kommun. Jag är gift och har barn och barnbarn och är lycklig över att få bo på solens och vindarnas ö.  En vigselakt ska bli ett minne för livet antingen den sker spontant eller är välplanerad i detalj. Ni väljer lämplig plats och utformar stunden, jag står för manus och solen och vindarna för koreografin. Skicka e-post

Julius Winberg Sääf

Jag heter Julius Winberg Sääf, och bor med fru och tre barn på en gård i Lerkaka på östra sidan. Politiskt är jag aktiv för socialdemokraterna, med  olika uppdrag inom Borgholms kommun. Jag jobbar som museichef på Ölands Museum Himmelsberga, och har i den rollen att göra med kulturarvsrörelsen på ön och den fantastiska miljö vi förvaltar – många av dem förnämliga platser för en vigsel!  Jag har många favoriter på östra sidan, men är flexibel vad gäller plats och upplägg för er ceremoni. Skicka e-post

Sofia Laneborg

Jag heter Sofia Laneborg och är fritidspolitiker för Centerpartiet. Mina uppdrag är bland annat ledamot i kommunfullmäktige och socialnämnden. Jag bor i vackra Strandtorp söder om Borgholm med min make. Jag brinner för alla människors lika värde och ser det som en ära att få viga par oavsett läggning, det finns inget vackrare än kärleken. Jag utför vigslar på svenska och engelska, och ser fram emot att vara med och forma er drömvigsel. Denna ö har vackra vigselplatser vart man än vänder sig, men några platser som ligger mig varmt om hjärtat är Böda och Borgholms Slott. Skicka e-post.

Marie Konnberg

Jag heter Marie Konnberg och bor i Köpingsvik sedan 2019. Ursprungligen kommer jag från Göteborg och även om jag trivdes bra där så är det fantastiskt att bo på Öland, hela året runt. Mina uppdrag som politiker i Borgholms kommun har jag för Socialdemokraterna. Uppgiften att vara vigselförrättare ser jag som ett av de finaste man kan ha. Vad är väl bättre än att få viga två människor som har beslutat att leva tillsammans med varandra i kärlek? På Öland är det dessutom fullt av unika och passande platser att använda för en vigsel. Jag är flexibel och anpassar mig gärna efter era önskemål om tidpunkt, plats och kringarrangemang.​ Skicka e-post

Skip to content