Kontakta oss

Skogsbrynet, Borgholm

Skogsbrynets förskola i Borgholm har ett fantastiskt läge alldeles intill Slottsskogen, Alvaret och Kalmarsund. På förskolans stora gård och i närmiljön lockas barnen till en utmanande motorisk, utforskande och fantasifull lek.

Förskolan består av sex avdelningar, Fjärilen, Trollsländan, Nyckelpigan, Myran, Humlan och Gräshoppan, med miljöer och material som är anpassade efter de olika åldersgrupperna.

Förskolan bedriver en allsidig pedagogisk verksamhet utifrån Läroplan för förskolan, Lpfö 18. Vi vill att barnen får möjlighet att utvecklas och lära sig utifrån sina egna förutsättningar med oss vuxna som förebilder.

Med hjälp av pedagogisk dokumentation följer pedagogerna tillsammans med barnen barngruppens utveckling. Detta arbetssätt utmanar både pedagogernas, barngruppernas och det enskilda barnets utveckling.

Via ”Kompissolen” arbetar vi aktivt med att stärka varje barns självkänsla och empatiska förmåga. Vi vill skapa trygga och självständiga barn.

På Skogsbrynets förskola erbjuds även barnomsorg på obekväm arbetstid. Barnomsorg på obekväm tid kan erbjudas efter individuell prövning.

Skip to content