• Rälla förskola

Utskriftsdatum: 28 January 2022

Rälla förskola

10 december 2013

Rälla förskola ligger i anslutning till Rälla skola i ett lugnt område med närhet till variationsrik natur. Rälla förskola tillhör Södra rektorsområdet i Borgholms kommun, där även Runstens förskola och Gärdslösa förskola och skola ingår. Rälla förskola består av fyra avdelningar, Tallkotten för 1-2 åringar, Tallhagen för 2 –3 åringar, Tallen för 3-4 åringar och Tallkronan för 5 åringar.

Vi ser alla barn som kompetenta och med en inre drivkraft att lära tillsammans med andra. Vi uppmuntrar därför barnen att försöka själva eller ta hjälp av en kompis. Med hjälp av pedagogisk dokumentation följer vi tillsammans med barnen gruppens utveckling och utmanar även det enskilda barnet vidare. Läroplan för förskolan, Lpfö 98:10, är vårt styrdokument som vi kontinuerligt speglar vår verksamhet i. När vi pratar om pedagogisk dokumentation betyder det att vi fotograferar/filmar/antecknar det barnen arbetar med, för att sedan tillsammans försöka förstå hur man kan undersöka vidare för att få en djupare kunskap. Det gör vi tillsammans med barnen och/eller bara vi pedagoger.

Vi vill ge barnen möjlighet att samspela med både barn och vuxna, därför är Tillsammans ett begrepp som är levande hos oss.

Vi har en Sol och vind-profil som innebär att vi använder oss av utemiljön, både på förskolans gård och i skogen, för att stödja gruppens lärande.

Föräldrar ska ha möjlighet att vara delaktiga och ha insyn i verksamheten så att de kan vara med i de funderingar barnen kan bära med sig hem.

Hoppa till innehåll