Kontakta oss

Skräpplockardagarna

Plocka skräp med oss

Skräpplockardagarna anordnas av Håll Sverige Rent och genomförs på många platser runtom i Sverige varje vår under mars-maj. I Borgholms kommun är många förskolor och skolor engagerade, men även allmänheten bjuds in att anmäla ett lag och ge sig ut och plocka skräp.

Skräpplockardagarna

Vill du delta dig på skräpplockardagarna är du välkommen att anmäla ett lag. Anmälan öppnar 1 mars och därefter kan du bege dig ut och plocka skräp när du vill under mars – maj. Vecka 20 anordnar vi skräpplockarvecka i Borgholms kommun med aktiviteter.

Anmäl dig och ditt lag här

Skräpplockardagen

I september varje år deltar vi i skräpplockardagen som anordnas nationellt över Sverige. I år är skräpplockardagen den 16 september och i Borgholm är du välkommen att komma till Torget klockan 11-14 för att hämta skräpplockarmaterial och sedan sortera ditt skräp där. Alla som lämnar skräp bjuds på fika! Du är välkommen att anmäla ditt deltagande via Håll Sverige Rent, se länk längre ner på sidan.

I hamnen blir det skräpdykning klockan 13-15! Välkommen att komma och titta på allt de får upp från botten!

Hämta skräpplockar-material

Vi erbjuder frivilliga skräpplockare påsar eller säckar för skräpet samt handskar. Det finns att hämta på  samtliga bibliotek i kommunen samt på Stadshuset i Borgholm, året runt!

Vad gör jag med skräpet?

Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan du lägga i ditt egna sopkärl för mat- och restavfall. Som vanligt ska du lägga det i en plastpåse, som du knyter ordentligt!

Om du får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan du placera det bredvid ditt befintliga kärl, så hämtar Borgholm Energi det vid ordinarie tömning. Priset för en extra säck bredvid kärlet är 70 kr + viktavgift. Om du istället lägger den extra soppåsen ovanpå kärlet tillkommer ingen extra avgift – men däremot tillkommer viktavgiften för de extra kilona.

Skulle du hitta farligt avfall eller skrymmande avfall kan du antingen själv köra det till någon av våra återvinningscentraler, eller kontakta servicecenter som registrerar det som ett nedskräpningsärende.

Rena stränder med Ren Ostkust

Borgholms kommun deltar även i projektet Ren Ostkust. Väljer du att städa en strand är du välkommen att registrera det i länets strandstädarkarta, Ren Ostkust, läs mer under Mer information.

Skip to content