Kontakta oss

Skräpplockardagarna

Publicerat 26 februari 2021

Skräpplockardagen 17 september

  • Kom och prata skräp med oss på Torget 17 september klockan 10-14!
  • Hämta påse och handskar och ge dig ut och plocka skräp!
  • Du kan också plocka på annan plats i kommunen och lämna och sortera ditt skräp hos oss. Containrar för återvinning av papper och plast samt glasigloo finns på Torget redan från fredag 16 september.
  • Vi bjuder alla som lämnar skräp på kaffe, saft och bulle!

Anmäl dig på Håll Sverige Rents webbplats: Borgholms skräpplockardag

Skräpplockardagarna

Skräpplockaradagarna anordnas av Håll Sverige Rent och genomförs på många platser runtom i Sverige varje vår. I Borgholms kommun är många förskolor och skolor engagerade, men även allmänheten bjuds in att anmäla ett lag och ge sig ut och plocka skräp.

Hämta skräpplockar-material

Vi erbjuder frivilliga skräpplockare påsar eller säckar för skräpet samt handskar. Det finns att hämta på  samtliga bibliotek i kommunen samt på Stadshuset i Borgholm, året runt!

Vad gör jag med skräpet?

Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan du lägga i ditt egna sopkärl för mat- och restavfall. Som vanligt ska du lägga det i en plastpåse, som du knyter ordentligt!

Om du får mycket avfall som inte får plats i ordinarie kärl kan du placera det bredvid ditt befintliga kärl, så hämtar Borgholm Energi det vid ordinarie tömning. Priset för en extra säck bredvid kärlet är 70 kr + viktavgift. Om du istället lägger den extra soppåsen ovanpå kärlet tillkommer ingen extra avgift – men däremot tillkommer viktavgiften för de extra kilona.

Skulle du hitta farligt avfall eller skrymmande avfall kan du antingen själv köra det till någon av våra återvinningscentraler, eller kontakta servicecenter som registrerar det som ett nedskräpningsärende.

Rena stränder med Ren Ostkust

Borgholms kommun deltar även i projektet Ren Ostkust. Väljer du att städa en strand är du välkommen att registrera det i länets strandstädarkarta, Ren Ostkust, läs mer under Mer information.
Hoppa till innehåll